Informace ZO ČSV, z.s. Kroměříž pro rok 2022

Upozornění: pro přesun včelstev platí opět legislativa platná do roku 2020, tzn.: vyšetření měli ze všech včelstev na stanovišti (do 25 ks/vzorek) na mor stačí jedno a je platné celý rok. V rámci katastru obce je možné přesunout včely bez vyšetření na mor, mimo katastr obce jen s vyšetřením na mor s negativním výsledkem! Z ochranných pásem moru vč. plodu se včely odvážet nesmí!!!
Kdo má vysoký spad varroázy ve vyšetření a není to špatným odběrem měli, má povinnost včelstva v předjaří přeléčit! Buď nátěrem plodu co nejdříve nebo mnohem účinněji přípravkem Ekopol, 2 pásky mezi plod. Ekopol možno po 20 dnech opakovat. Kdo si není jistý zdravotním stavem, ať raději přeléčí taky.

Objednávka léčiv: pro letošní včelařskou sezonu bude probíhat výhradně na emailu zokromeriz@seznam.cz !!! Kdo nemá email, požádá důvěrníka či blízkého kolegu včelaře o pomoc s objednávkou. Zároveň v objednávce uvede jméno svého včelařského důvěrníka. Objednat je možno: Gabon flum 4mg (10 Kč/ks), Formidol 41g 22Kč/deska (balení jen po 2 ks!), Varromed 420 Kč lahev, Varidol 125mg/ml 40 Kč lahvička, fumigační pásky 1,70 pásek. Ekopol snad bude (z Ruska), stál 150 Kč balení po 10ks. Objednávka do 15.5.2022 !!!

Do 1.9.2022 je nutné podat hlášení o počtu včelstev do Českomoravské společnosti chovatelů. Buď odeslat vyplněný formulář poštou nebo poslat email na uevcely@cmsch.cz nebo osobně na webu eagri. Formuláře jsou vždy v časopise Včelařství nebo na stránkách ČSV www.vcelarstvi.cz sekce Formuláře. Kdo nepodá aktuální hlášení, nedostane od SZIF dotace na včely!!!


Do 15.9.2022 odevzdat ZO SPRÁVNĚ!!! a kompletně vyplněnou žádost o dotaci 1.D. Ideálně převodem na účet (čitelně číslo účtu!!!), ovšem MUSÍ tam být vyplněný kontakt (email či tel.číslo). Je to proto, že dotace se vyplácí v lednu následující rok, ale členské příspěvky se musí zaplatit do konce stávajícího roku. Proto Vám musím mít kam napsat, kolik máte zaplatit na účet ZO za členské příspěvky a objednaná léčiva a až dotace obdržíme, dostanete je na účet v plné výši. Pro přehled uvádím výši příspěvků: pro ČSV ústředí 300 Kč/člena plus 16 Kč za každé včelstvo. Pro ZO jednotný příspěvek 100 Kč/člena.


Poslední položkou jsou objednaná léčiva. Z uvedeného si může každý pro kontrolu spočítat výši své částky pro zaplacení.


Kontakty:

jednatel Pavel Buřinský 731525400, burinsky@email.cz,

zdravotní referent Martin Posolda 737338055,

pokladní Dana Aronová 723344292.